Danas starta Europsko Prvenstvo u kickboxingu za kadete i juniore U  gradu Lignano Sabbiadoro, u Italiji započelo je Europsko Prvenstvo za kadete i juniore, u disciplinama semi contact, light contact, K-1, low kick i full contact, na kojem nastupa i brojna Hrvatska reprezentacija. U Italiji nastupaju 54 reprezentativca od kojih u u full contactu 7, u  Low kicku 13, te u K-1  2 natjecatelja  – svi juniori , a u semi i light contactu nastupa 32 kadeta i juniora.

Reprezentativce vode dopredsjednici Marko Žaja i Zoran Cicvara, izbornici Joško Sunara  (full contact),  Igor Ivošević (low-kick) i Zvonko Kar ( semi contact), uz trenera reprezentacije Nene Mitrovića i 10 klupskih trenera. Ukupno je prijavljeno 1.111 natjecatelja iz 34 države.

Treba naglasiti da je ove godine naša reprezentacija brojčano umanjena, zbog značajno pooštrenih kriterija u odnosu na protekle godine, te se u njoj nalaze samo najkvalitetniji natjecatelji iz 22 Hrvatska kickboxing kluba.

Svečano otvorenje Europskog Prvenstva je danas, 05.09.2011  u 14.00 sati, a nakon toga kreću prve kvalifikacijske borbe.

Svoje prve kvalifikacijske borbe imat će u semi contactu stariji kadeti Marino Faraguna -47, Jure Drlje -52, Mihael Pavlaković -57, kata šare  -50, te juniori Adam Blauhorn -63 i Davor Šiljac -74. U light contactu nastupaju u starijim kadetima -52 Jure Drlje, - 63 Ivan Strinić, Rina Čičin Karlov -55, te juniori Adam Blauhorn -63, Tibor Ileš -69 i Marko Opšivač -74.

U full contactu nastupaju juniori Vjekoslav Lozo -63,5 i Vlatko žaja -67, u Low kicku Luka Lozo -60, Davor Dadić -67, Leon Paljušić -71, Ivan Buljan -75,  Andrija Lekić -91 kg , a u K-1 nastupaj Jure Baban -63,5.

Nakon završetka borbi na rasporedu je sastanak vodstva delegacija svih država na svečanoj večeri, a Hrvatsku će predstavljati Dopredsjednik HKBS-a  prof. Marko Žaja koji je ujedno i voditelj reprezentacije te Dopredsjednik HKBS-a Zoran Cicvara.