U Beogradu se od 20. do 26. rujna 2010. godine odrzava Svjetsko kickboxing prvenstvo za kadete i juniore, u svim disciplinama kickboxinga. Prijavljeno je više od 1225 natjecatelja iz 65 drzava - nacionalnih kickboxing federacija članica WAKO Svjetske kickboxing asocijacije.
Kao i obično, vrlo brojna je  u hrvatska reprezentacija - 94 natjecatelja koji će nastupati u 109 startova, a nastupati će u semi, light i full contactu, low kicku i K1, a boriti će se mlađi i stariji kadeti i juniori.

Današnji dan hrvatska je reprezentacija stigla u Beograd, obavila redistraciju natjecatelja te kontrolna vaganja i liječničke preglede. Tu nije bilo nikakvih problema. Sportaši su se smjestili u renoviranom hotelu "Srbija" na Vozdovcu, a popodne će provesti u odmoru i laganom treningu.

Sutra je u 15 sati svečano otvaranje u sportskom centru u Novom Beogradu, gdje će se sljedećih dana odrzavati svjetsko prvenstvo, a odmah nakon toga započinju kvalifikacijske borbe. Prema rasporedu, kvalifikacijske borbe biti će i u srijedu i četvrtak, dok će polufinalne i finalne borbe biti u petak i subotu. Povratak reprezentacije u Hrvatsku očekuje se u nedjelju.

Nadamo se ponovno s velikim uspjehom