Deseti jubilarni Obračun u ringu ponudit će ove godine pravi spektakl ljubiteljima borilačkih sportova iz Splita i cijele Hrvatske! Organizatori iz splitskog kluba Pit Bull odlučili su se za čak četiri glavne borbe večeri umjesto, u ovakvim prilikama uobičajene, jedne glavne borbe.
I ne samo to, svi oni koji će 27. ozujka pohoditi Spaladium arenu imat će nesvakidašnju prigodu uzivo vidjeti u akciji Boba Sappa, američkog gorostasa od dva metra i 170 kilograma koji je stekao svjetsku slavu u K-1 i ultimate fightu!

- S 95 posto sigurnosti mogu potvrditi da će Bob Sapp nastupiti u Splitu. Već smo dobili njegov pristanak putem e-maila, a za dva-tri dana doći će poštom i potpisani ugovor nakon kojega ćemo izvršiti plaćanje. Ovo je jubilarni deseti Obračun u ringu, morali smo pripremiti nešto posebno. Lani je bilo više od 8.000 gledatelja, htjeli smo ove godine napraviti još jedan iskorak u organizaciji po kojoj će se deseti ‘Obračun’ dugo pamtiti - otkriva Marko Zaja u ime organizatora Pit Bulla. Bob Sapp, u svijetu borilačkih sportova poznat kao “The Beast”, odnosno kao Zvijer, zastrašujuće djeluje svojim divovskim izgledom.

Igrao je američki nogomet, a onda se prebacio u ring. Dvostruki je finalist K-1 turnira u Japanu, dva puta je pobjeđivao legendarnog Ernesta Hoosta i to u vrijeme kad je “Mr. Perfect” bio na vrhuncu moći (četverostruki osvajač K-1 turnira). Borio se i s Mirkom Filipovićem, ali je protiv Cro Copa izvukao deblji kraj. U Spaladium Areni će mu se po K-1 pravilima suprostaviti Pit Bullov olimpijac Marko Tomasović.

- Sapp će svakako biti zvijezda večeri, ali nemojmo zbog njega zaboraviti i druge vrhunske mečeve koje ćemo ponuditi. Naš Splićanin Frane Radnić branit će u Areni titulu svjetskog prvaka u WAKO PRO federaciji protiv Francuza Philippea Salmona koji je prije desetak dana u Budimpešti osvojio K-1 Collizion i plasirao se na završnicu u Japan. Na tom turniru je Frane nepravedno poražen u polufinalu, ovo će mu biti prilika da pokaze Francuzu tko je trebao biti pobjednik. Uz to će i braniti svjetsku krunu - ističe Zaja.

Uz dva vrlo atraktivna meča u ultimate fightu i to između UFC-ova borca Denisa Stojnića i belgijskog marokanca Omara Bellahmara koji nastupa za Golden Glory te još jedne američke zvijezde, prvaka američke AFL organizacije Rona Sparksa protiv jako opasnog rumunja Zmarandescua, ljubitelji borilačkih sportova imat će prilike vidjeti i K-1 kvalifikacije u teškoj kategoriji u kojima će nastupiti i Agron Preteni iz Pit Bulla, te miljenik splitske publike američki Nijemac James Phillips koji je već dvaput osvajao splitske kvalifikacije, a vidjet će i kvalifikacije K-1 Max u kojima će nastupiti i dvije velike nade Pit Bulla Ivan Stupalo i Luka Tomić. Treba svakako istaknuti i da će nastupiti i finalist ovogodišnjeg K1 Collizion Grand Prixa Europe zagrepčanin Mladen Brestovac, potom Damir Tovarović i još mnogi drugi odlični borci.

Deseti Obračun u ringu ponudit će spektakl u ringu kakav još nije viđen u gradu pod Marjanom! Od svjetskih zvijezda do splitskih boraca koji nadiru prema svjetskome vrhu.