Tradicionalno, sa početkom Nove godine objavljujemo rezime postignutih rezultata natjecatelja Pit Bulla u prethodnoj godini.  
Posebno treba apostrofirati izuzetne rezultate na međunarodnoj sceni- Nives Radić osvojila je u Brazilu, u Sao Paolu zlato na svjetskom prvenstvu u kickboxingu, u low kicku u kategoriji do 70 kg. Na istom prvenstvu Agron Preteni i Luka Tomić osvojili su srebra u kategorijama -91 kg i - 71 kg dok su Marija Malenica do 60 i Mate Rudan do 67 kg osvojili vrijedna brončana odličja. Posebno impresivan bio je nastup našeg šampiona Luke Tomića do 71 kg koji je pobijedio čak četiri borbe a između ostalih skinuo je i najboljeg borca današnjice francuza Bernadoua te osvojio srebro u kategoriji do 71 kg i samo ga je, u najmanju ruku čudna sudačka odluka u finalu, spriječila da uzme i zlato.
 

U savateu, u svom premijernom nastupu na SP, prvo na kvalifikacijama u Francuskoj gdje je skinula dotad aktualnu svjetsku prvakinju iz Slovenije a potom u prosincu i tunižanku u finalnoj borbi održanoj u Kini ponovo je briljirala Nives Radić te osvojila i zlato na SP u savateu  i time napravila pravi športski podvig ujedinivši obje titule u jednoj godini. Na svjetskom prvenstvu u savateu briljirao je još jedan naš superteškaš- Zvonimir Martić. On je na maestralan način na kvalifikacijama u lipnju u Francuskoj pobjedama protiv prvaka Srbije a potom i prvaka Italije izborio nastup u finalu koje je u studenom opet održžano u Francuskoj. Na samom početku priprema za finale našem borcu ispalo je koljeno tako da je u finalnu borbu ušao gotovo bez priprema i unatoč tome francuskom šampionu zadao jako puno muka, ali nažžalost, do pobjede nije uspio doći. Srebro je zaista veliki uspjeh.
 

Na prvenstvu Europe u tajlandskom boksu, održžanom u srpnju u Portugalu, izvanredna je bila još jedna naša šampionka- Marija Bodač. Nastupala je u najzahtjevnijoj žženskoj kategoriji- kategoriji do 60 kg. U kvalifikacijama je pobijedila glavnu favoritkinju- prvakinju Rusije u izvrsnoj i iscrpljujućoj borbi koja je ostavila traga pa naša Marija nije uspjela otići dalje od polufinala. Bronca u ovakvoj konkurenciji je odličan uspjeh i podstrek za daljnje treninge.
 

U boksačkom dijelu međunarodnih nastupa zlatnim slovima ostat će upisana ponovo Nives Radić koja je osvojila broncu na prvenstvu Europske Unije u Olimpijskoj kategoriji do 75 kg.


U borbama po profesionalnim pravilima posebno ćemo pamtiti nekoliko događaja. Prvo je Agron Preteni na mega spektaklu u ožujku u Zagrebu u uvodnom meču prije Cro Copa slavio u najboljoj izvedbi večeri protiv Andreia Stoice da bi ga u studenom opet porazio i u Moskvi a potom u finalnoj borbi za 100000 $ izgubio od Pavela Zuravlijeva. U ožujku smo ponovo organizirali Obračun u ringu- broj 11 i tako na najbolji način najavili ovogodišnju proslavu 20- obljetnice Pit Bulla u sklopu koje će se u Spaladium Areni 24.05. održžati 12. Po redu Obračun u ringu za kojeg se nadamo da će oboriti rekorde posjećenosti. U sklopu Obračuna vratio se naš legendarni šampion Frane Radnić i upisao svoju drugu profi boks pobjedu, briljirao je i Toni Čatipović koji je nokautirao prvaka Turske a po još jednu važnu pobjedu upisali su i Teo Radnić i Dino Belošević koji je prethodno pobijedio i u profi borbi u Opatiji. Za nastupe u MMA ligi treba pohvaliti i Jakova Podruga i opet Tea Radnića.  U Parizu je u travnju naš šampion Dino Belošević imao borbu za svjetski WAKO PRO naslov po K1 pravilima u superteškoj kategoriji, nažžalost, protivnik mu je bio izvanredni Freddy Kemayo i Dino nije uspio osvojiti ovaj vrijedan pojas.

Prošle godine ponovo su briljirali i juniori. Na juniorskom Europskom kickboxing prvenstvu održžanom u Poljskoj, naš Mateo Panžić je osvojio srebro u low kicku do 91 kg a izvedbom je oduševio i Muhamet Deskaj koji je uzeo broncu do 54 kg po K1 pravilima kao i Dražen Carminatti u full contactu do 81 kg. A na istom natjecanju odličnim nastupima debitirali su i Roko Doždor i Martin Gulan.


Što se tiče domaćih ringova opet je naš klub osvojio ogroman broj odličja na svim držžavnim prvenstvima te bio najuspješniji klub na gotovo svim prvenstvima Hrvatske na kojima je sudjelovao:

U BOKSU smo osvojili devet medalja od kojih tri zlatne, 5 bronci i 1 srebro a ponovo smo bili najuspješniji Hrvatski klub u konkurenciji žena.

U TAJLANDSKOM BOKSU među seniorima imamo 5 zlata uz 2 srebra i 3 bronce, kod juniora imamo 4 zlata i 3 srebra, što nam je i desetu godinu zaredom osiguralo titulu najuspješnijeg Hrvatskog kluba u konkurenciji juniora i seniora.

U FULL CONTACTU među seniorima osvojili smo 2 zlata te 1 srebro i 4 bronce a uz to je naš Luka Tomić proglašen za najboljeg natjecatelja cijelog prvenstva. Među juniorima smo osvojili 1 srebro i 2 bronce.

U LOW KICKU smo također bili najbolji Hrvatski klub i to dvanaesti put među seniorima sa 8 zlata, 3 srebra i 4 bronce. Među juniorima smo također bili najuspješniji Hrvatski klub i pojedinačno smo osvojili 6 zlata, 2 srebra i 1 broncu.

Po K1 PRAVILIMA također smo bili najuspješniji klub i to među seniorima po šesti put sa osvojenih 2 zlata, 3 srebra i 6 bronci a među juniorima po sedmi put sa 3 zlata, 1 srebrom i 1 broncom.

U SLOBODNOJ BORBI smo među seniorima osvojili 1 srerbo i 1 broncu, a među juniorima 2 srebra.
 
U SAVATEU smo osvojili 3 zlata i 2 srebra  i 1 broncu među seniorima te 3 srebra   i 1 broncu među juniorima.

U 2013. ukupno 80 natjecatelja bilo je registrirano za naš klub u svim uzrastima što je najveći broj ikad u povijesti kluba. Toj činjenici najviše možžemo zahvaliti tomu što se vrlo kvalitetno pokrenuo rad sa mlađim uzrastima i u Splitu a pogotovo u Zagrebu ponajviše zahvaljujući silnom angažžmanu glavnog tajnika Stjepka Zenčića. Naši borci nastupili su u ukupno 248 borbi a 141 puta izašli su iz ringa kao pobjednici. Osvojili smo ukupno 120 medalja od čega 39 zlatnih što su odlične brojke.  Mladim nadama kluba kao i uvijek ističemo da osim športskih rezultata ne smiju nikako zanemarivati školske obveze koje trebaju biti na prvom mjestu jer športska karijera traje jedan manji životni period a školske diplome vrijede dožživotno. Za razvoj kluba a i općenito ringovnih borilačkih športova u Hrvatskoj veliki značaj ima činjenica da je na Zagrebačkom Kineziološkom fakultetu pokrenuto školovanje za trenere kickboxinga što je veliko priznanje za kvalitetan rad kako iz športskog tako i iz znanstvenog aspekta a pogotovo zbog činjenice što je  glavni pokretač tog vrijednog projekta upravo predsjednik našeg kluba mr. sc. Marko Žaja.

U idućoj godini naše borce očekuju niz važžnih natjecanja- Europsko seniorsko prvenstvo u kickboxingu u disciplinama full contact, low kick i K1 disciplini u španjolskom Bilbau, juniorsko kickboxing SP u u disciplinama full contact, low kick i K1 disciplini u talijanskom Riminiju. U tajlandskom boksu ide se u Maleziju na SP. Očekuje nas i EP u savateu u Francuskoj za juniore i seniore.Ove godine polažemo velike nade i za EP i SP u boksu za kadete, juniore, seniore i žene. Preduvjet za odlazak na sva ova natjecanja je svakako osvajanje držžavnog prvenstva i ulazak u reprezentaciju a prva prvenstva Hrvatske počinju krajem veljače. 


Pripreme za novu sezonu naših najboljih natjecatelja u našoj Zagrebačkoj dvorani pod vodstvom trenera Mislava Vučetića i Vanje Rehaka te Mira Jurca koji vodi dio natjecatelja Zagrebačkog Pit Bulla na drugoj lokaciji  te u Splitu pod vodstvom trenera Marka ŽŽaje, Ante Matasa, Gordana Jukića i Ante Varnice te kondicijskog trenera Ante Bonačića započele su u ponedjeljak 06.01.


Danas, 13.01. započele su sa radom i objavile upis i novih polaznika i naše borilačke škole koje su iznjedrile niz boraca Europske i svjetske klase- škole u Splitu vode treneri Tomić, Matas, Preteni, Lekić, Čatipović, Tovarović i Đuran, dok u Zagrebu naše škole još uvijek čekaju služžbeno uvrštenje u program Zagrebačkog saveza športova a vode ih treneri Vučetić, Rehak i Igrc.


Možžemo samo požželiti da nam i ova 2014. ponovo bude uspješna sa mnogo vrhunskih športskih ostvarenja i puno ugodnih družženja i zajedničkih putovanja!