U subotu 05.10. odrađen je i posljednji, peti natjecateljski dan na prvenstvu svijeta u kickboxingu u disciplinama low kick i K1.
Hrvatski reprezentativci odradili su dva finala svjetskog prvenstva ali nažžalost nisu uspjeli osvojiti zlatne medalje unatoč odličnim mečevima. Finalne borbe u Sao Paulu satelitskim prijenosom mogli su pratiti gledatelji u cijelom svijetu. Prva u ring je ušla Ana Bajić protiv Brazilske prvakinje Barbare De Nepomueno koja je u polufinalnom meču nošena domaćom publikom pobijedila dotadašnju svjetsku prvakinju ruskinju Gladkikh. Ana je slabije otvorila meč u prvoj rundi ali kako je meč odmicao bila je sve bolja. Nažžalost nije uspjela stići prednost koju je brazilka stekla u prvoj polovici borbe a ponajviše se to možže zahvaliti činjenici da je domaću natjecateljicu pratila gromoglasna potpora sa tribina te joj je to zasigurno davalo dodatnu snagu dijelom je vjerojatno utjecalo i na procjene centralnog sudca koji je Brazilku propustio upozoravati za destrukciju borbe u posljednjoj rundi te joj dodijeliti javnu opomenu a naposljetku i minus bodove koji bi onda utjecali na konačni ishod meča za prvakinju svijeta.
Nakon Ane, u ring je ušao Luka Tomić koji je definitivno najveće i najugodnije iznenađenje cijelog SP- a. Nakon što je spektakularno pobijedio četvoricu svojih protivnika i to redom svjetske klase- prvo prvaka Kanade, zatim prvaka Turske koji je ujedno i viceprvak Europe, potom je pao Panamerički i Brazilski prvak da bi na posljetku u meču karijere skinuo i glavnog favorita kategorije, aktualnog prvaka Francuske i Europe Bernadoua te mu se tako na najbolji način osvetio za poraz u prošlogodišnjem četvrt finalu EP- a, protivnik u jučerašnjem finalu bio je Rus Gasdanbekov. Luka je zahvaljujući tome što mu je to bio čak peti teški meč u pet dana  bio dosta umoran i izozljeđivan te je nešto slabije otvorio meč, međutim onda se vratio i kompletno preuzeo inicijativu i uvjerljivo poveo nakon druge runde. U trećoj rundi bio je u najmanju ruku ravnopravan suparnik Rusu ali nažžalost sva trojica sudaca nisu bili istog stava te su podijeljenom sudačkom odlukom za jedan bod pobjedu dali Rusu. Kada znamo da su rusi najveća svjetska kickboxing velesila takvo pristrano suđenje ne čudi nas previše.
Sveukupno gledano, naših 18 boraca ostavili su izvanredan dojam u Brazilu, i ponovo smo dokazali da pripadamo samom svjetskom vrhu. Sa ponosom se pronosilo Hrvatsko ime i naša šahovnica postala je prepoznatljiva i tražena u svakom pogledu. Kickboxing stručnjaci cijelog svijeta su nam svakodnevno čestitali na izvedbama naših reprezentativaca i Hrvatski kickboxing savez dokazao je da se definitivno kvalitetno radi i da idemo u pravom smjeru. Sada nam imperativ u narednom periodu treba biti da se nastavi kult reprezentacije, da ovi mladi momci i cure ostanu na okupu u narednom periodu te da za Europsko prvenstvo koje je na rasporedu u listopadu 2014. u Parizu dođemo još bolji i ostvarimo još veće rezultate. Ipak, za jedan veći kvalitativan iskorak trebat će i još veća potpora sponzora i institucija koje skrbe o Hrvatskom športu i Hrvatskim športašima a nakon ovakvih uspjeha koji su postignuti na najjačoj svjetskoj smotri u Brazilu sigurni smo da će se to i ostvariti. 


REZULTATI HRVATSKIH REPREZENTATIVACA POSLJEDNJEG, PETOG DANA NATJECANJA:


LOW KICK:

MUŠKI:
Luka Tomić (71 kg) poraz 1:2 u finalu protiv Shamila Gasanbekova (Rusija)
SREBRNA MEDALJA

ŽENE:
Ana Bajić (+70 kg) poraz 0:3 u finalu protiv Barbare De Nepomueno (Brazil)
SREBRNA MEDALJA


Detaljnija analiza rezultata sa cijelog SP- a uslijediti će tijekom slijedećeg tjedna.