U petak 04.10. odrađen je četvrti natjecateljski dan na prvenstvu svijeta u kickboxingu u disciplinama low kick i K1.
Hrvatski reprezentativci odradili su prva četiri od ukupno izborenih šest finala. Osvojili smo tri srebrne i jednu zlatnu medalju. Nova prvakinja svijeta u low kicku do 70 kg postala je Nives radić pobijedivši dosadašnju svjetsku prvakinju Dianu Galinu jednoglasnom odlukom sudaca fantastičnom borbom i time nam priuštila užitak slušanja Lijepe Naše tako daleko od Domovine. Ovim rezultatom Nives je ponovila uspjeh iz Villacha 2009. i definitivno zlatnim slovima ispisala svoje ime u povijesti Hrvatskog kickboxinga.
Helena Jurišić izgubila je finalnu borbu od čehinje Lucije Mlenkove također jednoglasnom odlukom sudaca. Helena je odlično otvorila meč ali nažžalost Čehinja je nakon tog dijela borbe u kojoj je dominirala naša reprezentativka preuzela kontrolu i na kraju zaslužženo slavila.
Luka Šimić izgubio je svoj finalni meč prekidom zbog ozljede oka sredinom druge runde protiv rusa Abakarova, nekadašnjeg juniorskog prvaka svijeta, kojeg je Luka pobijedio u Ankari u četvrtfinalu EP- a. Luka je ozljedu oka zaradio u polufinalnoj iscrpljujućoj borbi a u finalu se ozljeda samo dodatno pogoršala i liječnik je nažžalost morao prekinuti meč, da nije došlo do ovog peha bodovno bi bilo vrlo tijesno, baš kao i u lanjskoj borbi.
Agron Preteni izgubio je finalni meč za jedan jedini poen od aktualnog i višestrukog svjetskog i Europskog prvaka, odličnog srbina Pagonisa, iako je opći dojam bio uvjerljivo na strani našeg borca koji je nakon borbe ispraćen burnim pljeskom od strane cijele dvorane.
Ipak, ono što je definitivno ostavilo najupečatljiviji dojam cijelog prvog dana finala, to je bilo Hrvatsko zajedništvo i gromoglasno navijanje naše cijele delegacije u sva četiri Hrvatska finala bez obzira na to jesu li naši borci pobjedili ili gubili svoje borbe. Uistinu, ovih dana u dalekom Brazilu s ponosom nosimo Hrvatske šahovnice i držžimo se kao jedan.

Danas, u subotu 05.10., u 19.00 sati po Brazilskom vremenu, u Areni 20- milijunskog Sao Paula, uz direktni satelitski TV prijenos za cijeli svijet započet će i posljednji, peti natjecateljski dan i naših dvoje reprezentativaca očekuju borbe žživota u kojima se bore za osvajanje titule prvaka svijeta. U ring u Sao Paulu izaći će Ana Bajić i Luka Tomić. Putem društvenih mreža naši borci primaju na stotine poruka potpore koje im daju dodatnu snagu, naša 37- člana delegacija uz nekolicinu Hrvatskih iseljenika koji su tijekom cijelog boravka u Brazilu bili uz nas pokidat će grla a njih dvoje ostavit će zadnji atom snage u ringu, u to smo sigurni!

Rezultati četvrtog dana natjecanja:

LOW KICK:

MUŠKI:

Luka Šimić (86 kg) poraz u finalu TKO prekid zbog ozljede u 2. rundi protiv Basira Abakarova (Rusija)
OSVOJENA SREBRNA MEDALJA


Agron Preteni (91 kg) poraz 0:3 u finalu protiv Nenada Pagonisa (Srbija)
OSVOJENA SREBRNA MEDALJA

ŽŽENE:

Nives radić (70 kg) pobjeda 3:0 u finalu protiv Diane Galine (Rusija)
OSVOJENA ZLATNA MEDALJAK1 DISCIPLINA:

ŽŽENE:
Helena Jurišić (70 kg) poraz 0:3 u finalu protiv Lucije Mlenkove (Češka)
OSVOJENA SREBRNA MEDALJA


RASPORED BORBI HRVATSKIH REPREZENTATIVACA ZA POSLJEDNJI, PETI DAN NATJECANJA:

LOW KICK:

MUŠKI:
Luka Tomić (71 kg) finale protiv Shamila Gasanbekova (Rusija)

ŽŽENE:
Ana Bajić (+70 kg) finale protiv Barbare De Nepomueno (Brazil)