Poznati splitski klub "Pit Bull" osnovan je 1994. godine na inicijativu prof.  Marka Žaje. Za prvog predsjednika kluba izabran je poznati splitski novinar Srđan Fabijanac a za tajnika kluba izabran je Tonči Omrčen.

Od svog osnutka prije 19 godina "PitBull" bilježi mnoge značajne uspjehe na brojnim nacionalnim i međunarodnim borilačkim natjecanjima i turnirima. Snaga ovog centra borilačkih sportova najvjerojatnije leži u velikom zajedništvu i suradnji ljudi koji su završili fakultete a ujedno su za vrijeme trajanja sportske karijere postizali  vrhunske rezultate.
2008. godine osnovan je Pit Bull i u Zagrebu i odonda do danas izrastao je u jedan ugledan sportski kolektiv.

Danas u klubu djeluje oko 250 članova a od toga je 90- ak aktivnih natjecatelja, unutar pet klupskih sekcija; boks, kickboxing, savate, slobodna borba i tajlandski boks te borci „Pit bulla“ postizu vrhunske rezultate u svim tim sportovima.
2008. godine je osnovana i Zagrebačka podružnica Pit Bulla u kojoj smo osim ringovnih borilačkih športova pokrenuli i sekciju za olimpijski tae kwon do. Predsjednik zagrebačkog Pit Bulla je Marko Žaja a glavni tajnik je Stjepko Zenčić.
Upravu kluba čine:

Joško Elezović
predsjednik za slobodnu borbu

Robert Pauletić
predsjednik za boks

Marko Žaja
predsjednik za tajlandski boks, savate i slobodnu borbu

Ante Matas
dopredsjednik za boks i savate

Daniel Durdov
dopredsjednik za kickboxing i tajlandski boks