Kickboxing je moderan borilački sport koji obuhvaća više disciplina, a to su: Semi contact (Polu kontakt), Light contact (Lagani kontakt), Full contact (Puni kontakt), Low kick, K1 style i Glazbene forme.
Semi i light kontact su polukontaktne discipline koje bismo preporučili djeci do 14 godina.
Aerokickboxing i muzičke forme su umjetne plesne odnosno demonstracijske discipline koje sluze zato da se popuni program u pauzama u kojima izvođači izvode neke borilačke pokrete dok svira muzika.
Full contact disciplina se odrzava u ringu a dozvoljeno je udarati punom snagom rukama i nogama iznad pojasa.
Low kick disciplina se razlikuje od full contacta po tome što je dozvoljeno i udaranje po nogama.
K1 style se razlikuje od low kicka po tome što je dozvoljeno i udaranje koljenima s tim da to ne smije trajati dulje od nekojiko sekunda.
  Kickboxing je nastao na osnovama boksa, karatea, taekwondoa i drugih više ili manje poznatih orijentalnih ali i zapadnih borilačkih sportova. Osnovni cilj svakoga borca je nadvladati boljom tehnikom, brzinom i snagom svoga protivnika uz maksimalnu sigurnost, toleranciju, poštenje i čast svakog natjecatelja. Jednom riječju, Kickboxing je zapadnjački sport - jedinstven odgovor velikom broju istočnjačkih borilačkih vještina. Prva pravila kickboxinga početkom sedamdesetih je napisao amerikanac Mike Anderson i to za disciplinu full contact.
U Kickboxingu se koristi maksimalna osobna zaštitna oprema koja se sastoji od kacige (koja pokriva tjeme, bočni dio glave - uši i zatiljak), štitnika za zube, štitnika za prsa (za djevojke), štitnika za genitalije, rukavica (otvorene i zatvorene 10 Oz), štitnika za potkoljenice te papuča (bez đona). Sigurnost svakog natjecatelja je gotovo zajamčena i slobodno se moze reći da su povrede u ovom sportu vrlo rijetke, a ako su prisutne onda se najčešće događaju u ringovnim disciplinama- full contactu, low kicku i K1 styleu i to u profesionalnom dijelu. Najčešće se tu radi o hematomima, a tu su i ozljede nosa i arkade. Što se "profesionalnih" borbi tiče, radi atraktivnosti, zaštitna oprema je reducirana, pa se u svim disciplinama ne nose kacige i štitnici za potkoljenice.
Po amaterskim pravilima borba traje 3x2 minute dok po profesionalnim pravilima zavisno od vaznosti borba moze trajati:
U full contactu od 5x2 minuta do 12x2 minuta
U low kicku i u K1 styleu 3x3, 5x2 ili 5x3 minute.
Jedina svjetski priznata fedracija po amaterskimpravilima je WAKO (čiji je član HKBS a koji je član HOO-a) a po profesionalnim pravilim ima puno organizacija koje za sebe kazu da su svjetske al to su zapravo samo K1 kao najjača te WAKO PRO koji je profesionalni sektor WAKO-a.

Škola kickboxinga
pon., sri. i pet. od 20.30. do 21.30.
kontakt br. 091 5008 399

treneri

  • Gordan Jukić

  • Agron Preteni